پيروزي‌هاي محيط‌زيستي در سال ۱۳۹۹

برترين اخبار و اطلاعات تخصصي لوازم برقي و خانگي ايران و جهان را در اين وبلاگ بيابيد

پيروزي‌هاي محيط‌زيستي در سال ۱۳۹۹

۱۹ بازديد

در اين زمينه ، من فقط موارد مربوط به “كوهنوردي” (محيط كوهستان) و انجمن كوهنوردان ايران را ذكر مي كنم كه كم و بيش درگير هستند ، زيرا آنها فرصت هاي زيادي را براي شمارش و ليست فعاليت هاي محيطي كه مردم درگير آن هستند مي خواهند. خوشبختانه ، مردم در صفحات اينستاگرام خود و …

پيروزي‌هاي محيط‌زيستي در سال ۱۳۹۹ https://d77.ir/پيروزي‌هاي-محيط‌زيستي-در-سال-۱۳۹۹/ دنياي 77 Fri, 26 Mar 2021 18:30:17 0000 عمومي https://d77.ir/پيروزي‌هاي-محيط‌زيستي-در-سال-۱۳۹۹/ در اين زمينه ، من فقط موارد مربوط به “كوهنوردي” (محيط كوهستان) و انجمن كوهنوردان ايران را ذكر مي كنم كه كم و بيش درگير هستند ، زيرا آنها فرصت هاي زيادي را براي شمارش و ليست فعاليت هاي محيطي كه مردم درگير آن هستند مي خواهند. خوشبختانه ، مردم در صفحات اينستاگرام خود و …

در اين زمينه ، من فقط موارد مربوط به “كوهنوردي” (محيط كوهستان) و انجمن كوهنوردان ايران را ذكر مي كنم كه كم و بيش درگير هستند ، زيرا آنها فرصت هاي زيادي را براي شمارش و ليست فعاليت هاي محيطي كه مردم درگير آن هستند مي خواهند. خوشبختانه ، مردم در صفحات اينستاگرام خود و نتايج تلاش هاي مردمي طي چند سال گذشته كه برخي از دستاوردها را ذكر كرده اند ، دوست دارند. برخي از ديدن اين فعاليتهاي موثر خوشحال هستند و اميدوارند كه اگر رهبران كشور همانطور كه انتظار مي رود مسئوليتهاي خود را در حفاظت از منابع طبيعي انجام ندهند و بخشهاي مختلف جامعه در مورد موضوعات مربوط به حفاظت از طبيعت بيگانه شوند ، بسياري از افراد با آنها در مورد حفاظت از طبيعت جدي هستند .

* دامبند اعلام خبر قطع از اهرام تپه تا روستاي ملار و صدور سند براي اين قسمت از تپه به نام سازمان اوقاف در ماه آگوست سر و صداي زيادي در ميان دوستداران طبيعت كشور ايجاد كرد. يادداشت ها و مقالات زيادي در مطبوعات و فضاي مجازي نوشته و دنبال شد. دوستداران محيط زيست بر اين عقيده بودند كه طبق اصول پنجاه و پنجم قانون اساسي ، دماوند نيز مانند كوههاي ديگر كشور بايد در اختيار مردم و املاك مياني و منابع ايران در اختيار ملت و جنگل باشد. سازمان. و مراتع باقي مانده است. اين پاسخ محبوب منجر به صدور سند Rangeland شد كه به عنوان سازمان جنگل ها و مراتع شناخته مي شود ، اندكي پس از اعلاميه. البته دوستداران محيط زيست هنوز موضوع را پيگيري مي كنند و در چند منطقه ديگر از دامبند نيز از اداره اوقاف مي خواهند كه از حلقه مدعيان خارج شود.

براي دو سه سال گذشته ، دامبند توسط “كميته حفاظت دامبند” با حضور نمايندگان دولت و سازمان هاي غير دولتي ، شهرداري ها و شوراهاي منطقه اي براي حفاظت از دامبند ، ثبت كوه در ليست مورد استفاده قرار گرفته است ميراث انساني و كنترل كوهنوردي و گردشگري. اين كميته كه نمونه خوبي از همكاري دولت و بخش خصوصي است ، در ماه فوريه مصوبه جامعي در مورد نحوه كوهنوردي در دماوند داشت كه در صورت اجرا مي تواند بخش عمده اي از مشكلات مربوط به كوهنوردي نامنظم را حل كند.

* استراحتگاه ها كوههاي توچال ؛ اين يكي از زيباترين مناظر تهران و يك اكوسيستم غني و ارزشمند است كه قسمت مهمي از آب اين كلان شهر را تأمين مي كند. شوراي شهر تهران پس از پيگيري انجمن كوهنوردان و ثبت ارزش هاي طبيعي و فرهنگي كوه ها ، ثبت ملي كوه ها را تصويب كرد. در دويستمين و هجدهمين نشست رسمي 18/3/2016 ، شورا شهرداري تهران را مجبور كرد تا اقدامات لازم را براي ثبت رسمي آن در فهرست آثار ملي انجام دهد.

نبي – پيامبر؛ شهر حبشه توسط كارخانه ها و تأسيسات ديگري از غرب ، شرق و جنوب احاطه شده است كه هواي شهر را آلوده مي كند. تنها از شمال ، كه در قسمت عقيق كوه نبي ادغام مي شود ، فرودگاه به سمت شهر باز است. در همين حال ، برداشتن سنگ فضاي تنفس شهر را كوچك كرده است. به دنبال آن ، اعتراضات ، تجمعات و اتهامات جامعه كوهنوردي و ساير دوستداران طبيعت در آبك و شهرهاي اطراف آن ، به رهبري جمالي پور فرماندار كازوين ، دستور بسته شدن چندين معدن را در مه 1999 صادر كرد و اين پروژه با اجبار يك معدن در حال اجرا است تا قول داده مي شود

رون: شركت. گفته مي شود اين كوه “يك شكارگاه” نيست كه تحت حمايت سازمان حفاظت از محيط زيست قرار دارد. سال گذشته يك گروه محلي قوي در منطقه براي بهبود وضعيت حفاظت از كوه ها در “منطقه حفاظت شده” و همچنين جلوگيري از شكار حشرات ، مراتع جنگ و آتش سوزي جنگل ها تشكيل شد. و مانع توسعه معدن ، و جايگزيني گردشگري با دام هاي سنگين مي شود. اين فعاليت ها بسيار م effectiveثر بوده و با كمك اداره كل محيط زيست استان در حال انجام است.

گلستانك؛ مناطق تپه اي و جنگلي گلستانك “منطقه اي امن” در مركز منطقه حفاظت شده البرز مركزي است. در فاصله دو كيلومتري اين منطقه امن ، يك معدن سرب قديمي و متروكه قرار دارد كه معدن سرب ناصرباد كوزور نام دارد. چند ماه پيش ، آژانس بهره برداري مجدداً وارد منطقه شد و گفته شد بدون اجازه اداره منابع طبيعي ، جاده دسترسي به معادن و دسترسي را ايجاد كرده است. اهالي چندين روستاي اين منطقه نسبت به استخراج معادن در اين منطقه معترض هستند و آن را براي سلامتي باغها و مزارع و مناطق كوچك و آبزي مضر مي دانند. در ماه مارس ، گروهي از مردم محلي نهال هاي محلي را در جاده اي كه توسط اپراتور ساخته شده بود كاشتند تا از پيشرفت مين جلوگيري كند.

الوند؛ اين تپه گرانبها كه قسمت فوقاني آن به عنوان يك اثر ملي ثبت شده و زندگي طبيعي و فرهنگي آن در نزديكي شهر همدان ، تقريباً بيست سال است كه هدف توسعه ويرانگر قرار گرفته است. شركت تله كابين گنجنامه با كمك برخي مسئولان برخي مناطق با ارزش هاي جهاني و ملي را در منطقه آسيب جدي ديده است (مانند محوطه باستاني كتيبه آكامانيد ، باغ هاي دره عباس آباد و گردنه ميدان مأموريت). . در ژوئن گذشته ، اين شركت مجدداً تعريض جاده گنج نامه – ميدان ماموريت را آغاز كرد. اين بار حضور به موقع كوهنوردان و اعتراضات و ورود به موضوع شوراي شهر همدان مانع تخريب شديدي شد. پس از آن ، موضوع حفاظت از الوند و جلوگيري از توسعه “گردشگري ماشيني” توسط كوهنوردان و متوليان ميراث فرهنگي منطقه با جديت بيشتري مورد توجه قرار خواهد گرفت.

* ماسالا؛ در تابستان چلسي و روستاي توتونسا ، پلنگ هاي زيادي در ارتفاع شهر گيلان ماسال زندگي مي كنند. چند سال پيش ، معلمان محلي و چند كوهنورد (به رهبري محسن پورگاسم ، قهرمان كوهنوردي معلول و تحت حمايت موسسه گنجه Habitat) تصميم به جبران خسارت وارده به دام در اثر حمله پلنگ گرفتند. بسيار موثر بوده و منجر به تشكيل هسته زيست محيطي در اين منطقه شده است. در ماه مارس ، در يك رويداد با حضور اعضاي شوراي شهر ماسال ، شوراي دهكده چلسي ، نمايندگان دام و ديگران ، هفت كشاورز غرامت دريافت كردند.

گنجينه ملي كوهنوردي؛ طي ساليان گذشته انجمن كوهنوردان در حال جمع آوري آثار ارزشمند كوهنوردان پيشگام و پيشگام ، تجهيزات كوهنوردي ، كتاب ، نقشه و ساير موارد بوده و اين مجموعه همچنان در حال گسترش است. در تماس ما با شوراي شهر و شهرداري هاي مناطق اول و يازدهم تهران ، آنها يك ساختمان بزرگ و مناسب براي يك گنج كوهنوردي (موزه) دريافت كرده اند. همانطور كه آقاي مسجدجامعي ، رئيس كميسيون فرهنگي اجتماعي شورا در آخرين روزهاي سال گذشته گفت ، بودجه لازم براي اين كار نيز تصويب شده است.

* آتش؛ در بهار سال گذشته ، با كمك مقامات دولتي ، تيم هاي مختلف (بسياري از آنها كوهنورد) در سراسر كشور تشكيل شدند تا به آتش سوزي جنگل ها و مراتع كمك كنند. گروه هاي محلي و بومي به دليل همجواري با منطقه و عدم رعايت مقررات اداري ، اين فرصت را دارند كه سريعاً به محل آتش سوزي بشتابند. دامنه و ميزان خسارت ناشي از آتش سوزي بيشتر بود اگر فعاليت هاي گروه هاي محلي كه از حمايت مالي و منطقي فعالان محيط زيست نيز برخوردار هستند نبود. جا دارد كه به ياد داوطلبان اين رشته كه سال گذشته براي حفظ ميراث طبيعي ملي درگذشتند ، اداي احترام كنيم: آلبرت جرئي ، مختار خانداني ، بلال اميني ، ياسين كريمي ، احسان عزيزي ، محمد جواد مختاري ، محمدمهدي حسيني.

* تصميم گيري؛ سال گذشته ، مجموعه فعاليت هاي “شبكه سازمان هاي زيست محيطي و منابع طبيعي كشور” به گونه اي بود كه اين شبكه و سازمان هاي عضو آن و برخي سازمان هاي ديگر (NGO) در تعدادي از ارگان هاي دولتي و عمومي (محيط زيست ، جنگل ها و محدوده ها) ، شهرداري ، …) يا پروژه هاي زيست محيطي را اجرا كرده است. به عبارت ديگر ، سازمان هاي مردمي مي خواهند مكان مناسبي براي تصميم گيري و ايجاد فضاي اجتماعي پيدا كنند و اين چيزي نيست جز نتيجه سه يا چهار دهه فعاليت و حضور در صحنه جامعه.

235231

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.