سرزمين مودب‌هاي زاغه‌نشين – دنياي 77

برترين اخبار و اطلاعات تخصصي لوازم برقي و خانگي ايران و جهان را در اين وبلاگ بيابيد

سرزمين مودب‌هاي زاغه‌نشين – دنياي 77

۱۴ بازديد

بنگلادش در قسمت شرقي آسياي جنوبي و هند واقع شده است. پايتخت داكا است و 161 ميليون نفر جمعيت دارد. بنگلادش هشتمين كشور پرجمعيت جهان و پرجمعيت ترين كشور از نظر جمعيت است. اين كشور هزار و 106 نفر در هر كيلومتر مربع جمعيت دارد. به گزارش دنياي 77 ، خرسان در ادامه نوشت: اين …

سرزمين مودب‌هاي زاغه‌نشين – دنياي 77 https://d77.ir/سرزمين-مودب‌هاي-زاغه‌نشين-دنياي-77/ دنياي 77 Mon, 24 May 2021 22:25:00 0000 عمومي https://d77.ir/سرزمين-مودب‌هاي-زاغه‌نشين-دنياي-77/ بنگلادش در قسمت شرقي آسياي جنوبي و هند واقع شده است. پايتخت داكا است و 161 ميليون نفر جمعيت دارد. بنگلادش هشتمين كشور پرجمعيت جهان و پرجمعيت ترين كشور از نظر جمعيت است. اين كشور هزار و 106 نفر در هر كيلومتر مربع جمعيت دارد. به گزارش دنياي 77 ، خرسان در ادامه نوشت: اين …

بنگلادش در قسمت شرقي آسياي جنوبي و هند واقع شده است. پايتخت داكا است و 161 ميليون نفر جمعيت دارد. بنگلادش هشتمين كشور پرجمعيت جهان و پرجمعيت ترين كشور از نظر جمعيت است. اين كشور هزار و 106 نفر در هر كيلومتر مربع جمعيت دارد.

به گزارش دنياي 77 ، خرسان در ادامه نوشت: اين كشور از نظر جغرافيايي كاملاً توسط هند احاطه شده است و قسمت كوچكي از آن از جنوب با ميانمار هم مرز است. به دليل قرارگيري در شبه قاره هند ، به شدت تحت تأثير هند قرار دارد. بنگلادش جمعيت بسيار ضعيفي دارد و در زمره كشورهاي كم توسعه يافته جهان قرار دارد. داكا جنوبي يكي از مهمترين شهرهاي جنوب آسيا است و به عنوان شهر مساجد نيز شناخته مي شود. از طرف ديگر ، به دليل حركت روزانه پنج ريكشاوي لاك (يك نوع سه چرخ) در جاده هاي خود ، به عنوان پايتخت جهاني ريكشا نيز شناخته مي شود.

در ادامه مي توانيد با سبك زندگي اين كشور و مردم آن بيشتر آشنا شويد.

فقر 49٪ بنگلادشي ها را تحت تأثير قرار داده است

فقر و سو mal تغذيه در بنگلادش به دليل بلاياي بيشمار و تراكم جمعيت زياد است. پايتخت آن حدود 9 ميليون نفر جمعيت دارد. بيش از دو ميليون نفر از اين افراد در محله هاي فقيرنشين و حاشيه نشيني در حومه شهر زندگي مي كنند يا هيچ سرپناهي ندارند. در حال حاضر 31.5٪ از بنگلادشي ها در فقر و 1.6.6٪ در فقر مطلق زندگي مي كنند. كشاورزي بخش اصلي اقتصاد كشور است. 14.2 درصد از كل توليدات داخلي بنگلادش به محصولات كشاورزي و 42.7 درصد از نيروي كار اين كشور به كشاورزي اشتغال دارد. شاليزار و كتان مهمترين محصولات كشاورزي بنگلادش هستند. گاز طبيعي عميق اخيراً در خليج بنگال كشف شده است. اين كشور فاقد منابع معدني قابل توجه و ذخاير زيرزميني است.

سلامتي عجيب و وضعيت تعميق رودخانه در بنگلادش

وضعيت بهداشت عمومي در بنگلادش تقريباً فاجعه بار است. در اين شرايط ، فقط 3٪ از بودجه سالانه كشور به بهداشت اختصاص يافته است. بزرگترين مشكل مردم بنگلادش عدم دسترسي به آب سالم است كه بعداً خواهيم آموخت ، اما عدم دسترسي به خدمات بهداشتي يكي ديگر از مشكلات اين كشور است. در حال حاضر ، فقط 61٪ از مردم به خدمات بهداشتي استاندارد دسترسي دارند. كمبود زيرساخت هاي بهداشتي در بنگلادش منجر به افزايش مرگ و مير ناشي از اپيدمي كويد 19 شده است كه با گذشت زمان بيشتر از چين است. محمد نسيم ، وزير بهداشت سابق ، در ژوئن سال گذشته در اثر بيماري ويروس كرونا قلب درگذشت. همچنين بايد در مورد وضعيت آب لوله كشي در اين كشور بدانيد 50٪ اين آب از طريق لوله هاي p به خانه وارد مي شود و كيفيت لازم براي نوشيدن را ندارد. يك سوم جمعيت بنگلادش مي توانند از آب لوله كشي تصفيه نشده استفاده كنند. از سوي ديگر ، ميليون ها نفر در بنگلادش به دليل وجود آرسنيك در آب در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند. آرسنيك باعث سرطان مي شود و عملكرد كبد ، كليه و قلب را مختل مي كند. تحقيقي توسط تيمي از محققان بين المللي كه در مجله معتبر لانست منتشر شد نشان داد كه در يك تحقيق 12 ساله بر روي 12000 بنگلادشي ، بيش از 20 درصد مرگ ها به دليل مسموميت با آب بوده است. سازمان بهداشت جهاني (WHO) در بيانيه اي اعلام كرد كه تاكنون مهمترين علت مسموميت بوده است.

رفتار بنگلادشي ها

تاج هاي بزرگ روي سر اداي احترام به بزرگان يكي از اصول مهم جامعه بنگلادشي است. در اين فرهنگ ، بزرگان را باهوش مي دانند و از همه چيز نظرخواهي مي شود. سيگار كشيدن ، نوشيدن مشروبات الكلي ، شوخي و حتي مسخره كردن بزرگسالان در فرهنگ مردم اين كشور محكوم نيست.

ادبيات نمونه بنگلادشي | بنگلادشي ها بسيار مودب هستند. اين افتخار براي ميهمانان يا غريبه ها چند برابر است. به ندرت پيش مي آيد كه يك غريبه در بنگلادش احساس بي احترامي كند. در ميان مردم اين كشور معمولاً به ويا ، به معناي برادر بزرگتر ، اگر مرد باشد ، و آپا به معناي خواهر بزرگ ، اگر زن باشد ، گفته مي شود. فراخواني مردم با نام كوچك در بنگلادش غيرمتمدن تلقي مي شود. بهترين راه براي رسيدن به مردم و اشتباه نگرفتن آنها در يك گروه ، گفتن نامه آنها با پسوند خواهر يا برادر است. اگر مخاطب نسلي از او بزرگتر است ، بايد او را عمه يا دايي صدا كند.

سلام به سبك بنگلادشي سلام و احوالپرسي در بنگلادش بدون توجه به جنسيت ، سن و مذهب به روش اسلامي انجام مي شود. هركسي كه به جايي وارد شود با صداي بلند مي گويد: “درود بر شما” و حضار بلافاصله پاسخ مي دهند: “و سلام بر شما”. سلام بزرگتر از اصل سلام است. در ابتدا سلام گفتن هميشه يك كار كوچك است. معمولاً افراد فقط به افراد هم جنس سلام مي دهند. يعني زنان با زنان و مردان با مردان. معاشرت با جنس مخالف در محل كار امكان پذير است ، اما به ندرت در خانواده و محيط هاي عمومي امكان پذير است.

آداب غذا خوردن | اگر شما به عنوان يك غريبه غذا به بنگلادش دعوت شده ايد ، در اينجا چند نكته بايد بخاطر بسپاريد كه نشان دهنده فرهنگ آنها است:

* هرگز دعوت هيچ بنگلادشي را مستقيماً رد نكنيد. در اين كشور بي ادبانه قلمداد مي شود. اگر نمي توانيد به موقع در يك مهماني شركت كنيد ، بايد از عبارات غير مستقيم مانند “بهترين كار را انجام دهم” يا “ببينيد برنامه من چگونه كار مي كند” استفاده كنيد.

* وعده هاي غذايي در دو گروه زن و مرد در داخل و خارج از خانه سرو مي شوند. به عنوان مثال ، اگر به همراه همسرتان به مهماني دعوت شده ايد ، بايد جداگانه غذا بخوريد.

* بسياري از مردم بنگلادش با دست غذا مي خورند ، بنابراين خوردن غذا در بشقاب مشترك طبيعي است.

* دستان خود را قبل از غذا بخوبي بشوييد ، اگر احساس راحتي نمي كنيد با دست غذا بخوريد ، مي توانيد قاشق و چنگال بخواهيد. قاشق و چنگال در بيشتر خانه هاي بنگلادشي براي مهمانان موجود است.

* ترتيب پذيرايي در ضيافت بنگلادشي به شرح زير است: ابتدا مهمانان ، سپس سن بزرگسالان و بالاخره كودكان را ترجيح مي دهند.

* بايد توجه داشته باشيد كه هرگز نبايد وعده غذايي خود را قبل از بزرگترين فرد در ميان جمعيت شروع كنيد. اين بي ادبي بزرگي است.

* هنگام غذا خوردن ، ميزبان شما اصرار كرد كه دوباره براي شما غذا درست كند. گاهي اوقات ممكن است كلمه “من سير شده ام” براي آنها تعارف آور به نظر مي رسد ، بنابراين اجازه دهيد غذاي بيشتري براي شما سرو كنند حتي اگر در بشقاب شما سالم باشد.

آداب و رسوم هديه دادن | در بنگلادش هدايا معمولاً بين اعضاي خانواده و در روزهاي تعطيل مانند فطر و قربان رد و بدل مي شوند. خريد هداياي تولد در اين كشور رسم جديدي است و در برخي از خانواده هاي شهري معمول است. در اينجا چند راه جالب براي هديه دادن به يك بنگلادشي آورده شده است:

* نشان دادن عشق از قيمت مهمتر است. با توجه به اينكه هديه اي بايد پرداخت شود ، هديه اي گران قيمت كه امكان خريد آن وجود ندارد ، نسبت به بنگلادش داده شده بي ادبانه تلقي مي شود.

* شما هرگز به هيچ بنگلادشي پرداخت نخواهيد كرد. در اين فرهنگ پول فقط يك هديه نيست ، دادن آن به كسي بسيار اهانت آور است. همچنين بايد توجه داشت كه دادن گل هاي سفيد ، به ويژه گل هاي ياسمن ايده خوبي نيست زيرا اين گل ها معمولاً در دفن يا جنازا استفاده مي شود.

* سوغاتي هايي مانند ميوه ها ، ميان وعده ها ، كيك ها ، شيريني ها ، شكلات هاي با كيفيت يا صنايع دستي كوچك از كشورهاي ديگر هداياي خوبي هستند.

* هنگام هديه دادن به بنگلادشي مراقب باشيد آن را با دو دست بگيريد يا فقط با دست راست بگيريد زيرا دست چپ در فرهنگ بنگلادشي تميز به حساب نمي آيد.

* يك بنگلادشي واقعي هديه خود را براي عموم افشا نمي كند.

رانندگي به سبك انگليسي

به دليل تراكم جمعيت و قدرت غيرمجاز ، جاده ها و بزرگراه هاي بنگلادش به شدت و به طور مداوم به شدت قاچاق مي شوند. اين وضعيت رانندگي در جاده هاي بنگلادش را دشوار مي كند. اين موارد بايد شامل آلودگي هوا و تصادفات متعدد جاده اي باشد. جاده ها و جاده ها در بنگلادش به سبك بريتانيايي است ، رانندگان از سمت چپ رانندگي مي كنند و از سمت راست فرمان مي گيرند. جوانان زير 18 سال مجاز به نشستن پشت فرمان هستند ، اما تا 21 سالگي اجازه رانندگي با وسايل نقليه متوسط ​​و بزرگ از جمله اتوبوس ، ميني بوس و كاميون از انواع مختلف را ندارند. جالب است بدانيد كه حداكثر سن رانندگي در اين كشور 65 سال است و پس از رسيدن به اين سن ، مجوزهاي عمومي به طور خودكار لغو مي شوند.

ميهن پرستان عروس بنگلادشي هستند!

در مناطق روستايي زنان نياز به كارهاي خانه مانند نظافت و نگهداري از كودكان دارند و مردان با كار در خارج از خانه درآمد كسب مي كنند. در مناطق شهري زن و مرد با هم كار مي كنند تا از خانواده در بيرون از خانه مراقبت كنند اما زنان علاوه بر كار در خارج از خانه به عنوان خانه دار نيز كار مي كنند. با مدرنيزاسيون زندگي در بنگلادش ، اين خانواده به تدريج شكلي كوچك و اصيل به خود گرفتند. با اين حال ، هنوز تمايل بيشتري به سنت و اعضاي خانواده براي نجات زندگي مشترك وجود دارد. طبق اين رسم پسران خانواده پس از ازدواج از والدين جدا نمي شوند اما عروس به خانه مادر شوهر مي آيد تا بقيه عمر خود را در كنار آنها بگذراند تا پدر و مادر شوهر زنده بمانند. هرگونه تلاش زوج جديد براي جدا شدن از جامعه محكوم است. در اين شرايط ، تمام تصميمات توسط پدر خانواده اتخاذ مي شود ، به همين دليل بارها پروژه هايي با نام “ساقدوش عروسهاي بنگلادشي” در شبكه هاي اجتماعي اين كشور راه اندازي شده است!

مناظر اصلي طبيعي بنگلادش

اين كشور به طور طبيعي در دشت هاي بنگال واقع شده است. از نظر آب و هوايي ، بنگلادش داراي آب و هواي گرم و مرطوب است و به دليل مجاورت با خليج بنگال و اقيانوس هند ، اين كشور به دليل جريانات موسمي در تابستان و صدها نفر در معرض خطر سيل است. هر سال بمير رودهاي گنگ ، برهماپوترا (جامونا) ، مگنا و پادما مهمترين رودها و جويبارهاي بنگلادش را آبياري مي كنند. رودخانه هاي گنگ و برهماپوترا از هيماليا سرچشمه مي گيرند و به خليج بنگال مي ريزند. هيچ منبع رودخانه اي از بنگلادش در اين سرزمين نيست. رودخانه ها و آبشارهاي متعدد مهمترين مناظر بنگلادش هستند كه بر معيشت مردم آنجا تأثير بسزايي گذاشته است. اين رودخانه ها مناطق وسيعي را آبياري كرده و يك نوع حمل و نقل راحت و ارزان ايجاد كرده اند. رسوبات آبرفتي اين رودخانه ها باعث غني سازي زمين هاي كشاورزي و ذخاير عظيم ماهي آنها منبع غذايي مهمي براي ساكنان اين كشور است. با اين حال ، به دليل تداوم اين رودخانه ها و گاهي اوقات تغييرات شديد و سرريز آنها ، بنگلادشي ها رنج زيادي مي برند. بنگلادش پيشينه غني در موسيقي ، معماري ، مجسمه سازي و نقاشي دارد.

دين و زبان مردم بنگلادش

اسلام دين معنوي مردم بنگلادش است. حدود 90٪ مردم اين كشور مسلمان هستند. آيين هندو دومين مذهب رايج در كشور است. حدود 9٪ بنگلادشي ها هندو هستند. كمتر از 2٪ از جمعيت باقيمانده بنگلادش مسيحي و بودايي هستند. زبان آنها بنگالي است كه از زبان هندوآريايي است و خط خاص خود را دارد. از زبان انگليسي هم در آموزش عالي و هم در دادگستري استفاده مي شود. بنگلادشي هاي مرفه ، كه معمولاً در خارج از كشور تحصيل مي كنند ، به زبان انگليسي تسلط دارند. در شهرها ، بيشتر مردم مي توانند انگليسي صحبت كنند و حداقل آن را به خوبي درك كنند ، اما در مناطق روستايي اوضاع متفاوت است و بنگالي غالب است. زبان محاوره اي بنگالي پر از ضرب المثل ها و ضرب المثل هاي اردو است ، كه نتيجه دوره قبل از 1971 ، دوره اي است كه پاكستان نام پاكستان شرقي را اشغال كرده است. در آن زمان ، دولت پاكستان اردو را به عنوان زبان رسمي كل پاكستان ، از جمله پاكستان غربي (پاكستان مدرن) و پاكستان شرقي (بنگلادش) معرفي كرد.

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.